17 Ιουν 2010

Πανεπιστήμιο-Πεδίον Άρεως 18.06.2010

Δυναμικοί ήχοι στο Πανεπιστήμιο
Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής έφτασε "δυνατά", για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, στη πόλη του Βόλου (18/21 Ιουνίου) και σίγουρα δεν θα μπορούσαν να λείπουν και φέτος οι σκληροί ήχοι, για τους απαιτητικούς ροκάδες.H Γιορτή ξεκινά με μια πολύ δυνατή σκηνή στο Πανεπιστήμιο (Πεδίον Άρεως-χάρτης)
Η έναρξη της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, όπως προκύπτει, θα είναι την Παρασκευή 18 Ιουνίου στην πίσω αυλή του Πανεπιστημίου (Πεδίον Άρεως), όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τους Lizardia, τους Nibiru Orbits , τους Sticky Flees και τους Crossroads, τέσσερα σχήματα που εκπροσωπούν το Βόλο, με αξιόλογη σύνθεση και δυνατούς ρυθμούς. Επίσης, οι Anoima και οι Black Fate από την Λάρισα, που με το δυνατό κιθαριστικό ήχο τους θα δώσουν μεταλλικό παλμό στο κοινό. Τέλος, πριν τη βραδινή περιπλάνηση στα στενά των Παλαιών, η βραδιά θα κορυφωθεί με καλεσμένους από την Αθήνα, τους ανερχόμενους και πολλά υποσχόμενους, με περιζήτητες εμφανίσεις σε γνωστά μαγαζιά και Festival, Planet of Zeys

BLACK FATE
Οι
Black Fate δημιουργήθηκαν το 1990. Το 1992 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους DEMO που τιτλοφορήθηκε ως DEMO του μήνα στο METAL HAMMER και δυο χρόνια μετά το δεύτερο DEMO. Μετά από μια παύση αρκετών χρόνων κυκλοφορούν το πρώτο άλμπουμ (UNCOVER) από την ελληνική secret port records το 2000 και δυο χρόνια μετά κυκλοφορεί το (A PIECE OF DREAM) που περιέχει τα δυο πρώτα DEMOS. Το 2007 κυκλοφορεί ένα promo cd με 3 νέα τραγούδια που αποτελούν οδηγό για την κυκλοφορία του (DELIVERANCE OF SOUL) το 2009 που είναι και το τελευταίο δημιούργημα των BLACK FATE.

CROSSROADS
Οι CROSSROADS είναι ένα Blues Rock σχήμα από τον Βόλο που δημιουργήθηκε το Μάρτιο του 2007 από μια παρέα μουσικών, που καθένας από αυτούς έχει τη δική του ιστορία στη rock σκηνή της πόλης και όχι μόνο. Η μουσική του group χαρακτηρίζεται ως κιθαριστικό group με έντονη blues διάθεση και επιρροές από τη σκηνή των 60’s και 70’s. Οι δε συναυλίες τους είναι πάντα γεμάτες ενέργεια ταξιδεύοντας το κοινό σε εποχές όπου η μουσική ήταν αναπόσπαστο κομμάτι ρομαντισμού και ιδεολογικής αναζήτησης. www.myspace.com/crossroads2007

LIZARDIA
Το συγκρότημα
Lizardia ιδρύθηκε το 2003, όταν οJeje (κιθάρα) και ο Bluff (φωνητικά), αποφάσισαν να συνθέσουν μερικά τραγούδια σε ακουστικό ύφος। Σύντομα η ακουστική οδός απέκτησε δομή που θα μετατραπεί σε ένα βαρύτερο και ηλεκτρικό ήχο επηρεασμένο από τη σκηνή του ‘70 και πιο σύγχρονα συγκροτήματα του stoner/heavy rock www।myspace.com/liazardia04

NIBIRU ORBITS
Οι Nibiru Orbits παίζουν ροκ। 5μελές σχήμα με κλασικό ροκ στήσιμο ( 2 κιθάρες μπάσο, drums, φωνητικά) που αποτελείται από τους Μαργαρίτη, Γιάννη, Νίκο, Φάνη. Οι Nibiru Orbits υπάρχουν από τα μέσα του 2009 και αυτό που τους χαρακτηρίζει είναι η ενέργεια της μουσικής τους τόσο ζωντανά όσο και στις ηχογραφήσεις τους. Ο ήχος τους κινείται στα σύγχρονα μονοπάτια του αμερικάνικου power rock με αρκετές pop επιρροές. Έχουν δώσει αρκετές ζωντανές εμφανίσεις στην πόλη του Βόλου.

PLANET OF ZEUS
Οι
Planet of Zeus σχηματίστηκαν το 2000, όταν ο Μπάμπης και ο Yog αποφάσισαν ότι δεν μπορούν να εκφραστούν μέσα από τις μπάντες που είχαν παίξει μέχρι τότε. Δυο χρόνια αργότερα η μπάντα καθιερώθηκε τελικά ως ένα τρίο με τον JV στο μπάσο. Το συγκρότημα ξεκίνησε παρέχοντας υψηλής ενέργειας ζωντανές εμφανίσεις, παίζοντας με πολλά ελληνικά συγκροτήματα στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα.
Το καλοκαίρι του 2004 οι Planet of Zeus αποφάσισαν ότι είχε έρθει η ώρα να ηχογραφήσουν το πρώτο τουςDemo CD(LOOP 430). Η δεύτερη ηχογράφηση της μπάντας έγινε σχεδόν ένα χρόνο μετά. Δύο από τα τραγούδια του συγκροτήματος είχαν συμπεριληφθεί ήδη στις δύο πρώτες συλλογές Spinaloga records”In the Junkyard vol1 και 2". Τον Ιούλιο του 2006 οι Planet of Zeus ξεκίνησαν επιτέλους τις ηχογραφήσεις του πρώτου τους άλμπουμ με τίτλο "
Eleven The Hard Way” . Τελικά, το "Eleven The Hard Way” (συνέντευξη)κυκλοφόρησε παγκοσμίως στις 21 Απριλίου 2008, από την Casket Music /Copro Records(UK).
Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών, οι Planet of Zeus έχουν καταφέρει να διασκεδάζουν παίζοντας μουσική και να συνεχίσουν αυτό που μπάντες όπως οι Motorhead , Black Sabath, και οι Jimi Hendrix Experience, έκαναν στο παρελθόν, αναμειγνύοντας το με το δικό τους σημερινό βαρύ ήχο και προσωπικό τους ύφος. Ορισμένες μπάντες ήρθαν στο πλανήτη Γη για να αλλάξουν το ύφος της μουσικής... κάποιες άλλες μπάντες ήρθαν να
ροκάρουν... και αυτό είναι που οι Planet of Zeus ξέρουν να κάνουν καλύτερα. www.myspace.com/planetofzeusgr

ANOIMA(Λάρισα)

Οι
Αnoima (ανόιμα) είναι μια rock alternative μπάντα, με τόπο καταγωγής τη Λάρισα.
Η ιδέα ξεκίνησε στα τέλη του 2008 από τα τρία ιδρυτικά μέλη Λάμπρο Καρακώστα (Κιθάρα, Φωνή, σύνθεση, στίχο), Θάνο Τοκμάκη (Τύμπανα, σύνθεση) και Κώστα Όντο (Φωνή). Έχοντας εμπειρία από μπάντες, διαφορετικών ειδών μουσικής, που ο καθένας τους συμμετείχε στο παρελθόν, ξεκινήσανε να πειραματίζονται και να συνθέτουν δικά τους κομμάτια επηρεασμένα από αρκετά είδη μουσικής όπως
indie rock, ska, nu metal, electronic και τον κινηματογράφο. Αναζητώντας δεύτερη κιθάρα και μπάσο γνώρισαν τους Φίλιππο Λυκοστράτη (κιθάρα) και Αποστόλη Καραλή (μπάσο) και κάνανε το πρώτο τους Ιίνε στο club Angel στη Λάρισα στις παρουσιάζοντας δικό τους υλικό. Αμέσως μετά η Μαρία Καπρίνη ενσωματώθηκε στη μπάντα προσθέτοντας στη σκηνική τους 21/11/08 παρουσία πλήκτρα και sampler. Από τότε έχουν κάνει αρκετά live σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και μερικά από αυτά δίπλα σε ονόματα τής rock μουσικής σκηνής όπως ΜΩΡΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε: www.myspace.com/anoima θα εμφανιστούν την Παρασκευή 18 Ιουνίου στο Πανεπιστήμιο - Πεδίο Άρεως.

Πηγή κειμένων: εφημερίδα Θεσσαλία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου