15 Ιουν 2010

Η Μουσική γεννιέται και μεγαλώνει στους δρόμους


Τι είναι η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής;
Τίποτα λιγότερο από το μεγαλύτερο ζωντανό μουσικό γεγονός της χωράς!
Ένας πραγματικός εορτασμός της Ημέρας της Μουσικής, των Μουσικών, της πόλης και των κατοίκων της.
Μια Γιορτή που φέρνει τους ανθρώπους κοντά, μοιράζοντας απλόχερα, και πάντα δωρεάν, εικόνες και ήχους για κάθε γούστο.
Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής προσφέρει την μοναδική δυνατότητα σε χιλιάδες πολίτες, να απολαύσουν πολιτισμό, επιλέγοντας μεταξύ δεκάδων εκπροσώπων όλων των ειδών μουσικής.
Παράλληλα δίνει μια σπάνια ευκαιρία σε εκατοντάδες καλλιτέχνες να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε ένα ευρύ κοινό.




Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής επιστρέφει για τέταρτη συνεχόμενη χρόνια στην πόλη του Βόλου. Σε μια χρονιά πραγματικά δύσκολη, η Γιορτή της μουσικής έχει σκοπό να δώσει μια νότα ανακούφισης, πάντα δωρεάν για το κοινό, μετατρέποντας την πόλη σε μια τεράστια μουσική σκηνή για τέσσερα ήμερες.
Από την
Παρασκευή 18 Ιουνίου μέχρι και τη Δευτέρα 21 Ιουνίου περισσότερα από 10 σημεία της πόλης θα φιλοξενήσουν περισσότερους από 250 καλλιτέχνες.
Ο Τσαλαπάτας, το Πανεπιστήμιο, η Παραλία, το Πλατεία Παλαιών, η Κουμουνδούρου θα είναι κάποιοι από τους χώρους που θα μας χαρίσουν ένα μουσικό περίπατο στην πόλη Για φέτος η κεντρική σκηνή θα φιλοξενηθεί σε ένα νέο χώρο πρόκληση, ο όποιος είναι ο σταθμός του ΟΣΕ



Προβολή Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής 2010 σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Στους χώρους αυτούς από τις 18 μέχρι την 21 η Ιουνίου η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής θα έχει την χαρά να φιλοξενήσει 15 καλεσμένα σχήματα από όλη την Ελλάδα (ανάμεσα τους οι
Imam Baildi,οι One drop Forward, Οι ειρήσθω εν Παρώδο)

23 τοπικά σχήματα και 20djs + προβολές/ skate/graffiti/ θέατρο δρόμου/ έκθεση φωτογραφίας/ εικαστικά δρώμενα/ Workshops κρουστών.
"
Αυτοί βέβαια δεν θα είναι οι μόνοι εκλεκτοί προσκεκλημένοι της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής 2010. Μια σειρά από φρέσκα και πολύ ενδιαφέροντα σχήματα απ' όλη την Ευρώπη, εκπρόσωποι του μουσικού πλουραλισμού που πιστά προσπαθούμε να αναδείξουμε μέσα από τη γιορτή της μουσικής στο Βόλο, συμπεριλαμβάνονται επίσης στο φετινό πρόγραμμα" αναφέρουν οι διοργανωτές του Φεστιβάλ.

Συγκεκριμένα:
Dan Le SAC VS Scroobius Pip – το εξαιρετικό Eletronica / Funk / Hip Hop duo από τη Βρετανία।Το πρώτο άλμπουμ τους “Angels” ντεμπουτάρισε το 2008 στην διόλου ευκαταφρόνητη τριακοστή θέση του uk chart και τους έβαλε για τα καλά στο χάρτη της Hip Hop। Αυτό κυρίως χάρη στη χαρακτηριστική φωνή του Scroobius αλλά και στο "αιρετικό" πρώτο τους single “Thou Shalt Always Kill” . Έχουν εμφανιστεί σε μεγάλα φεστιβάλ όπως το Glastombury (το 2007 και 2009) και φημίζονται για τον εξαιρετικά feel good ήχο και το καυστικό τους χιούμορ.

Fallulah
- αέρινη, εκλεπτυσμένη, ακαταμάχητα όμορφη και pop.
η Fallulah έρχεται από τη Δανία, σε συνεργασία με το Δανέζικο Ινστιτούτο της Αθήνας, έχοντας στις αποσκευές της τον πρώτο της δίσκο "The Black Cat Neighbourhood
". Ο δίσκος κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο και σε ένα μήνα, η Fallulah εκτοξεύτηκε σε όλα τα μουσικά μέσα της Δανίας, το single “I lay my Head” έγινε πολύ γρήγορα τραγούδι της εβδομάδας (Danish P3 Radio) και είναι ήδη καλεσμένη στο πασίγνωστο Roskilde Festival. Pop στολισμένη με στοιχεία electro, rock ακόμα και JAΖΖ και folk, έκανε τους κριτικούς να χαρακτηρίσουν την 24χρονη κατά κόσμον Maria Aperti, την “Σκανδιναβή Bat For lashes”.

Kingdom Of Lord Owl (Κ.Ο.Ι.Ο.). Από το 2008 οπότε και κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους “Songs for a Sleepwalker”, οι Ελβετοί από την πόλη της Λωζάννης, έχουν περιοδεύσει εκτεταμένα σε Ευρώπη και Αμερική. Με δικά τους λόγια η μουσική τους είναι "ένα πάντρεμα ανάλαφρης pop/folk και δυναμικού rock n roll .
Μοιράζουν τον χρόνο τους μεταξύ Νέας Υόρκης και Παρισιού, όπου ετοιμάζουν αυτή την περίοδο τον δεύτερο δίσκο τους Το προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν φυσικά περισσότερα ονόματα, ενώ η τοπική σκηνή θα κυριαρχήσει.

Για πρώτη χρονιά άλλωστε η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στο Βόλο δέχτηκε έναν πραγματικό καταιγισμό προτάσεων, με περισσότερα από 65 demos
Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στο Βόλο συντονίζεται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία Plenty Projects σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Βόλου και τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό ενώ υποστηρίζεται θεσμικά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας την ΕΚΠΟΛ, και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου