17 Ιουν 2010

Κεντρική Σκηνή: Σταθμός του ΟΣΕ 18-21/6/2010

H Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσι­κής επιστρέφει για τέταρτη συνεχόμενη χρόνια στην πόλη του Βόλου. Μετά τις επιτυχημένες εκδηλώσεις του 2009 η πόλη θα με­τατραπεί σε μια πελώρια καλλιτεχνική σκηνή καλύπτοντας το μεγαλύτερο φάσμα της μουσική με δωρεάν είσοδο για όλους.

Σε ένα πληθωρικό πρόγραμμα τεσσάρων ημερών η κεντρική σκηνή θα μεταφερθεί για φέτος στον σταθμό του ΟΣΕ, στον χώρο των εμπορευμάτων.

"Η δυναμική της Γιορτής μας αναγκάζει να μεταφερθούμε σε ένα μεγαλύτερο χώρο κρατώντας πάντα σαν σκηνή τον Τσαλαπάτα δίνοντας μια πιο ποιοτική νότα φέτος" δηλώνουν οι διοργανωτές.

Ό χώρος του ΟΣΕ είναι ένας πανέμορφος χώρος με βιομηχανική αισθητική κάτι που ταιριάζει απόλυτα με τον χαρακτήρα της γιορτής. Άλλωστε η λογική μας είναι η ανάδειξη χώρων που αποτελούν μέρος της καθημερινότητας μιας πόλης.

Η κεντρική σκηνή θα είναι στημένη από το Σάββατο 19 μέχρι την Δευτέρα 21 Ιουνίου φιλοξενώντας 18 σχήματα. Ανάμεσα τους τρείς καλεσμένοι από το εξωτερικό οι ανερχόμενοι Hip Hop electro Dan le Sac vs Scroobius από την Αγγλία, οι indie K.O.L.O από την Ελβετία και η αιθέρια φωνή της Fallulah από τη Δανία.

Παράλληλα γνωστά σχήματα από την Ελλάδα όπως οι Imam Baildi με τον MC Yinkam οι One Drop Forward, οι Modrec, οι my wet calvin, οι Blues Trackers, οι Irene Sinou Quartet και οι εκρηκτικοί Space Blanket έτοιμοι να μας ξεσηκώσουν με τις μουσικές τους.

Το τοπικό μουσικό δυναμικό θα δώσει ισχυρό παρόν οι Inner Sleeves, Pulp Butter, Funk’t Up, Who cares, Pig in a Poke, Blue Jazz Fiction είναι οι εκπρόσωποι μας στην κεντρική σκηνή.

Πρόγραμμα
Σάββατο 19 Ιουνίου
Reggae, freestyle, electro. Ώρα έναρξης 20:00



Κυριακή 20 Ιουνίου
Ιndie rock. Ώρα έναρξης 20:00


Δευτέρα 21 Ιουνίου
World, blues, balkan, indie. Ώρα έναρξης 20:00

ONE DROP FORWARD
Οταν το 1991 μια παρέα από την Θεσσαλονίκη ξεκίνησε "με θράσος" να παίζει reggae στα στέκια και στους ελεύθερους χώρους της πόλης, κανείς δεν φανταζόταν τι μέλλει γενέσθαι.
Μετά από 14 χρόνια (και με λίγες σύντομες διακοπές), έχοντας περάσει τις "παιδικές ασθένειες" των μουσικών σχημάτων στην Ελλάδα, στρατεύσεις - σπουδές - αποχωρήσεις κτλ, το 2005 βρίσκει την μπάντα σε μια κρίσιμη καμπή.
Πολλά τα χιλιόμετρα που έχει κάνει η παρέα αφού εκτός των μουσικών ταξιδιών ανά την Ελλάδα οι
One Drop επισκέφθηκαν και την Ιβηρική χερσόνησο με συναυλίες σε Βαρκελώνη, Σαραγόσα και Μπιλμπάο.
Πολλοί και ποικιλόμορφοι οι χώροι στους οποίους εμφανίζονται, αφού έπαιξαν reggae σε καταλήψεις, στέκια, αντιρατσιστικές και αντικαπιταλιστικές πρωτοβουλίες αλλά και σε μπαράκια, μουσικές σκηνές και καφενεία.
Όπως κάθε ζωντανός οργανισμός το συγκρότημα ζει στο παρόν, με μέλη γεννημένα από τα τέλη της δεκαετίας του ‘60 ως τα μέσα της δεκαετίας του ‘80, εξελίσσεται μέσα από αντιθέσεις και συνθέσεις, μουσική και δημιουργική διαφωνία, συμφωνώντας πως το υπάρχων κοινωνικό μοντέλο είναι παντελώς ξεπερασμένο και μένοντας σε εγρήγορση σε έναν κόσμο που αλλάζει... Δισκογραφικά έχουν συμμετοχή σε ανεξάρτητη παραγωγή με τους Latenativa, αδελφό εν στούντιο συγκρότημα...
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε: www.myspace.com/onedropforward
Οι One Drop θα εμφανιστούν το Σάββατο 19 Ιουνίου στην Κεντρική Σκηνή στο Σταθμό του ΟΣΕ.

SPACE BLANKET
Οι
Space Blanket σχηματίστηκαν το 2009 απο τους Abdul & Biscuit. Η αισθητική και οι μουσικές τους επιρροές οδήγησαν το δίδυμο στη σύνθεση ενός ηχητικού κοκτέιλ αποτελούμενο από Nu disco beets, βρώμικες μπασογραμμές, "γαλλικά" synthesizer, guitar και φωνητικά. Σε συνδυασμό με παράλληλη προβολή βίντεο, εικόνων και γραφικών που οι ίδιοι επεξεργάζονται και διαμορφώνουν σε πραγματικό χρόνο, το αποτέλεσμα είναι ένας οπτικοακουστικός ανεμοστρόβιλος live electronic disco & indie.
Προσοχή : Το live show των Space Blanket προϋποθέτει καλή φυσική κατάσταση...!
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε: www.myspace.com/spaceblanketmusic
Οι Space Blanket εμφανίζονται το Σάββατο 19 Ιουνίου στην Κεντρική Σκηνή στο Σταθμό ΟΣΕ.

MODREC
Modrec είναι ένα group από την Αθήνα με επιρροές από την independent, underground και post-punk, σκηνή.
Οι Modrec ιδρύθηκαν το 2001 και πειραματίστηκαν για επτά χρόνια μέχρι να ολοκληρώσουν το πρώτο τους άλμπουμ "Art Naive" το Μάρτιο του 2008. Στην Ελλάδα απέσπασαν καλές κριτικές και οι περισσότεροι ραδιοφωνικοί παραγωγοί τους χαρακτήρισαν ως ένα από τα καλύτερα συγκροτήματα της ελληνικής
Indie σκηνής. Οι ζωντανές τους εμφανίσεις ενθουσίασαν το κοινό και μεταδόθηκαν αρκετές φορές από την κρατική τηλεόραση. Το Μάρτιο 2009 οι Modrec εμφανίστηκαν στο Σταυρό του Νότου, στην Αθήνα, με special guests τη χορωδία του Βρετανικού Σχολείου "Saint Catherine’s". Η καινοτομία τους, να συνδυάσουν 20 παιδικές φωνές στους ήχους της ροκ μουσικής απέσπασε πολύ καλές κριτικές. Τον Απρίλιο του 2010 κυκλοφόρησαν το δεύτερο άλμπουμ με τίτλο "Mascaraddiction".
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε: www.myspace.com/modrec
Οι Modrec θα εμφανιστούν την Κυριακή 20 Ιουνίου στην Κεντρική Σκηνή, στο Σταθμό ΟΣΕ.

IMAM BAILDI
Οι
Imam Baildi ξεκίνησαν όταν οι αδελφοί Ορέστης και Λύσανδρος Φαληρέας ξεκίνησαν να κάνουν remix από ελληνικά κομμάτια των δεκαετιών του '40, '50 και '60.
Το κομμάτι τους
Samba Clarina χρησιμοποιήθηκε στην ταινία "Γαμήλιο Πάρτυ" (Ιαν 08) και έγινε video clip από τους White Room, με τους οποίους γυρίστηκε και το "Δε θέλω πια να ξαναρθείς" (Ιούνιος 08).
Φέτος το χειμώνα οι
Imam Baildi εμφανίστηκαν στο VOX με τη Δ. Γαλάνη και την Ελ. Τσαλιγοπούλου, σε κομμάτια των οποίων έκαναν remix.
Το live ρεπερτόριο των Imam Baildi αποτελείται από κομμάτια του album τους, remix παραδοσιακών κομματιών και καινούριες συνθέσεις. Ο ήχος είναι σαν να εισάγεις μια 8μελή ελληνική μπάντα της δεκαετίας του '60 σε ένα σύγχρονο ηχοσύστημα. Η ιδιαιτερότητα του ήχου στηρίζεται στη μίξη προηχογραφημένου υλικού (samples) και ζωντανής μουσικής. Τα samples περιλαμβάνουν μελωδίες από παλιά ελληνικά παραδοσιακά, ρεμπέτικα και ελαφρά κομμάτια που μιξάρονται με σύγχρονους ρυθμούς και ήχους που παίζο¬νται ζωντανά από τη μπάντα.
Ο ζωντανός ήχος των Imam Baildi στηρίζεται και ανα¬δεικνύει την ελληνική μουσική, αντλώντας και από τις παραδόσεις του ευρύτερου χώρου της Μεσογείου και των Βαλκανίων.

Οι Imam Baildi εμφανίζονται τη Δευτέρα 21 Ιουνίου στην Κεντρική Σκηνή στο σταθμό του ΟΣΕ.Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε : www.myspace.com/imambaildi

MY WET CALVIN
Οι
Μy Wet Calvin είναι ένα μουσικό συγκρότημα των 2 που σχηματίστηκε στην Αθήνα τον Αύγουστο του 2004-Οι περίφημες conceptual ζωντανές εμφανίσεις, η διαρκής αναζήτηση για την τέλεια ισορροπημένη πρόσμιξη θορύβου και pop, η δωρεάν διανομή της μουσικής τους σε μορφή χειροποίητων κομψοτεχνημάτων πριν από τα live καθώς και η συχνά περιπετειώδης κατάληξη αυτών, συγκροτούν τα βασικά συστατικά της ταυτότητας ενός group που καταχωρείται εκ προοιμίου στη "love or hate" κατηγορία.
Το Φλεβάρη του 2010 κυκλοφόρησε το πρώτο τους album με παραδοσιακή διανομή, με τίτλο All Great Events, από την Archangel Music.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε: www.myspace.com/mywetcalvin και εμφανίζονται τη Δευτέρα 21 Ιουνίου στην Κεντρική Σκηνή στο Σταθμό ΟΣΕ.

BLUES TRACKERS
Το 1996 οι
Blues Trackers ξεκινάνε τη μουσική τους πορεία κάνοντας εμφανίσεις πρώτα στη Λάρισα και μετέπειτα σε όλη τη Θεσσαλία. Τελικά το 2000, μετά από πολλές αλλαγές η σύνθεση τους παίρνει την μορφή που έχει και σήμερα.
Από το 2001 το group πλέον κάνει εμφανίσεις σε όλη τη χώρα παίρνοντας μέρος σε διοργανώσεις διεθνούς εμβέλειας.
Το 2003 συνοδεύουν τον θρυλικό
Louisiana Red για πρώτη φορά ξεκινώντας μια φιλία που θα τους φέρει μαζί στη σκηνή και τα επόμενα χρόνια. Παράλληλα εμφανίζονται μόνιμα σε club του Βόλου και της Λάρισας αποκτώντας έτσι πολλούς φίλους.
Το 2004 συνοδεύουν το γυναικείο τρίο των
Blue Roux από τη Νέα Ορλεάνη κάνοντας μία ακόμη διεθνή συνεργασία.
Το 2005 συνεργάζονται με τους
Jolly Horns , ένα καταπληκτικό ντουέτο πνευστών, δημιουργώντας έτσι μια τρομερή εξάδα που κινείται σε funky, blues και soul μονοπάτια
Μαζί τους εμφανίζεται και ο Ηλίας Ζάϊκος (
Blues Wire) σε δύο μοναδικές βραδιές με πολύ "ρεύμα". Το 2006, το θεσσαλικό κουαρτέτο αυτή τη φορά βρίσκεται πάνω στη σκηνή με την φοβερή ερμηνεύτρια Nellie “Tiger” Travis από το Chicago αφήνοντας για μια φορά ακόμα τις καλύτερες εντυπώσεις.
Το 2007 οι Blues Trackers ανοίγουν μια από τις μεγαλύτερες μπάντες της ροκ ιστορίας, τους Dr.Feelgood και τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς τον μπασίστα Gleenn Hunghes των θρυλικών Deep Purple. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε:www.bluestrackers.gr
Οι Blues Trackers θα εμφανιστούν τη Δευτέρα 21 Ιουνίου στην Κεντρική Σκηνή στο Σταθμό ΟΣΕ.

IRENE SINOU QUAERTET
Η
Irene Sinou Quartet είναι τραγουδίστρια και στιχουργός. Τραγουδάει και παίζει ακουστική κιθάρα και φυσαρμόνικα από πολύ μικρή και είναι αυτοδίδακτη. Παρακολούθησε μαθήματα για δύο χρόνια δίπλα στον Μάκη Στεφανίδη , τον καλύτερο κιθαρίστα jazz στη Ελλάδα, ο οποίος την βοήθησε να αποκτήσει το προσωπικό της "χρώμα". Επίσης, έχει λάβει μαθήματα φυσαρμόνικας με τονErik Damhuis στην Ολλανδία και την jazz τραγουδίστρια Sheila Jordan που την ενθάρρυνε να συνεχίσει το τραγούδι.
Γράφει τα δικά της τραγούδια εδώ και 7 χρόνια. Μια νέα μπάντα γεννήθηκε φέτος με το όνομα "
Irene Sinou & the Piano Quartet". Έχουν εμφανιστεί σε αρκετούς χώρους τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ολλανδία, όπου διέμεινε για ένα χρόνο με πολλές εμφανίσεις με τη μπάντα αλλά και solo.
Η πρώτη εμφάνιση των "Soul Journey" ήταν το Σεπτέμβριο του 2008 στο Jazz Festival της Θεσσαλονίκης. Σήμερα εμφανίζεται περισσότερο με τους "Piano Quartet" σε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και παράλληλα ετοιμάζει την πρώτη της δισκογραφική δουλειά ηχογραφήσεις και συνθέσεις μουσικών, κυρίως φίλων, που αναμένεται να κυκλοφορήσει το Νοέμβριο 2010. Στόχος τους η αμεσότητα και η επικοινωνία και να μοιραστούμε τη χαρά και την ομορφιά της μουσικής σε μια εποχή που όλοι μας το έχουμε ανάγκη. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε: www.myspace.com/irenesinou
Οι Irene Sinou Quartet θα εμφανιστούν την Δευτέρα 21 Ιουνίου στην Κεντρική Σκηνή στο Σταθμό ΟΣΕ.".

Μαζί με το μουσικό κομμάτι, μια σειρά παράλληλων δράσεων θα λάβει χώρα στο σταθμό του ΟΣΕ.
Μια 12μετρη ράμπα skate (σε συνεργασία με Boneless Skateshop) θα δώσει τη δυνατότητα στους φίλους των extreme sports να προβάλλουν τΐw ικανότητες τους.

Η καθιερωμένη έκθεση φωτογραφίας και το graffiti θα έχουν την τιμητική τους στον χώρο.

Τέλος, μια σειρά από visuals θα πλαισιώσουν τη μουσική από τη
Vj ομάδα Out of Time στους projectors που θα βρίσκονται τοποθετημένοι στην σκηνή ενώ στα διαλείμματα ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να δει φωτογραφικό Slide Show από την προηγούμενη ημέρα.

Η ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής διοργανώνεται από το Δήμο Βόλου και τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό σε συνεργασία με την
Plenty Projects.Θεσμικοί υποστηρικτές του όλου εγχειρήματος είναι η ΕΚΠΟΛ, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΠΙΟΠ και η ΑΕΠΙ. Χορηγοί επικοινωνίας: Η Θεσσαλία , ΤΡΤ, Εντός, SYN,Power FM, Δημοτικό Ραδιόφωνο, Ping Pong Radio, NOVA radio, GPnews, Spor fm.

Πηγή κειμένων: Εφημερίδα Θεσσαλία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου